Říjen 2006

kázání bratra faráře Christopha Zügela z Betzingen, 29. 10. 2006

1. čtení Mk 2.1-12 + text kázání Jak 5.13-16
Milí v Kristu sourozenci v Novém Městě na Moravě, zdravím vás srdečně zde ve vaší modlitebně a raduji se z toho, že jsem po několika letech se svou rodinou zase u vás. Náš betzingenský sbor vás srdečně zdraví. Někteří z vás byli loni v říjnu při bohoslužbách s biskupem Huberem v Betzingen. Z toho jsme měli velkou radost. Od té doby se mnoho událo u vás i u nás. Zpráva o smrti několika členů vašeho sboru nás velmi zasáhla. V myšlenkách a modlitbách jsme byli s vámi.

kázání 17. 9. 2006, Sk 2, rodinná neděle

1. čtení J 16.4b-15, text Sk 2
povídání s dětmi: Ahoj děti, víte, co je to posměch, výsměch? Zažili jste, když se někdo posmíval třeba spolužákovi nebo vám?
Dneska si o takových posměváčcích povíme? To dnešní povídání je pokračováním toho, o čem jste mluvili v nedělní škole minule?- kdo z vás tu byl minule ? přihlašte se, nestyďte se? A pamatujete si, o čem jste si povídaly? ? vytáhnu Matěje.. O jednom Matějovi.* Ten byl losem vybrán, aby se stal dvanáctým apoštolem *?

kázání 10. 9. 2006, Sd 3.7-11

1. čtení Sd 2.18-3.11, text Sd 3.7-11
Milí v Kristu sourozenci,
ke knize Soudců se příliš často naše pozornost neobrací. Vypráví totiž o době plné neklidu, o válkách, o době, kdy se Izrael zabydluje v zaslíbené zemi. A o střetech, ke kterým dochází s tamním obyvatelstvem. Nejde jen o uhájení země. Jde o to, zda Izrael dokáže uprostřed většiny pohanského obyvatelstva Palestiny uhájit svou výlučnost, onen Bohem daný úkol: Budete mi lid zvláštní, národ svatý. Izrael by si měl navzdory tlakům zvenčí i pochybnostem uvnitř udržet svou jinakost.

Sborový dopis o hospodaření

Bratři a sestry,
tentokrát se na vás neobracíme v souvislosti s žádným svátkem naší víry. Téma dopisu ovšem součástí víry je. Křesťanství nestaví do protikladu duši a tělo, věci duchovní a věci hmotné. Naopak vyznáváme Boha Stvořitele, který v Ježíši Kristu přijal lidský, pozemský život za svůj. Věříme nejen krásným duchovním ideálům, věříme ve vtělení božího slova a Ducha do našeho všednodenního života. Proto apoštol Jakub ve svém listě připomíná, že víra, která se neprojevuje praktickou hmotnou odpovědností, je jen ďábelskou iluzí.

Vánoční bazar

Farní sbor Českobratrské církve evangelické
POŘÁDÁ V PRESBYTERNĚ EVANGELICKÉHO KOSTELA
VÁNOČNÍ BAZAR
A UPŘÍMNĚ VÁS NA NĚJ ZVE.
Bazar se koná o první adventní neděli 3. prosince
od 14 do 16 a od 17 do 18 hodin
(před odpoledním koncertem Novoměstských hudebních slavností a po jeho skončení).

K vidění a ke koupi budou nejrůznější vánoční drobnosti, kterými můžete potěšit sebe i své blízké (skleněné malované svícny, ozdoby z papíru, korálků, bavlnek a vosku, vánoční cukroví, dárkový balicí papír, svíčky?).

Listopadový kruh

Listopadový KRUH ?dvojitý?

Druhý úterní večer v listopadu, který připadá na 14.listopad, bude tentokrát příležitostí poznat několik organizací, jejichž humanitární pomoc směřuje do Afriky. Představíme si africké aktivity společností Člověk v tísni, Unicef, Charita a Humanitas Afrika a promítneme krátký film o projektu Adopce na dálku v Ghaně.

Stránky