Říjen 2007

kázání 28.10.2007, Miki Erdinger

1. čtení Ex 16.4-27, text Ž 145.15-16
Milí bratři a milé sestry,
Chci Tě vyvyšovat Bože můj a králi. Těmito slovy začíná náš Žalm. V hebrejštině je nazván slovem T-HILLA, což znamená Chvála. Žalm, který je posledním z mnoha žalmů připisovaných Davidovi. Žalm, který je plný radosti, naděje, slávy Hospodinovy a vzývání jeho jména. Žalm, který chválí. David je plný radosti a může se až přetrhnout v oslavě a v chválení Hospodina svého Boha.

Vánoční bazar 2.12. ve 14.00

O první adventní neděli, 2.prosince se bude v našem kostele již tradičně konat adventní koncert v rámci programu Novoměstských hudebních slavností. Před koncertem (od 14 do 16 hodin) i po něm (cca od 17 do 18 hodin) chceme v presbyterně opět uspořádat již třetí dobročinný ?vánoční bazar?. Budeme při něm prodávat různé vánoční drobnosti (dekorace, svícny, vánoční přání a jmenovky, dobroty, výtvory klientů Diakonie Soběslav a novoměstského centra Zdislava a také výrobky z dalekých zemí prostřednictvím organizace Jeden svět).

Andělé v presbyterně

Blíží se Advent a Vánoce. Letos bychom chtěli na oknech presbyterny přivítat ANDĚLY, malované podle předloh z originálních dětských kreseb (ne podle šablon). Budeme rádi, když se do příprav zapojíte !

? Je třeba vyrobit s dětmi předlohy (tedy anděly v různých podobách) ? stačí nebarevné obrázky, pouze s jasnými obrysy, kreslené na běžný papír tužkou, pastelkou nebo fixem. Mohou to být i obrázky nejmenších dětí, betlém bude krásný, když bude pestrý. Velikost obrázků může být různá. Kresby můžete průběžně doručovat ke mně na faru, nejpozději do čtvrtka 22. listopadu.

Novoměstské hudební slavnosti 2007

?Hlas volající?
je mottem Novoměstských hudebních slavností 2007, na které vás všechny zve občanské sdružení Maneor. Těší nás aktivní spolupráce zástupců novoměstského evangelického sboru, která je nám povzbuzením do další práce. Slavnosti se konají první adventní víkend a připraveny jsou i opět tři koncertní večery. Máte-li chuť naše společné dílo podpořit, přijměte naše pozvání a šiřte tuto informaci dál.
Tomáš Blažek

Pátek 30.11. od 18:00 hodin

Q VOX mužské vokální kvarteto
?Duchovní koncert (spirituály)?

ČCE Rolničce

i v roce 2007 pořádá Diakonie ČCE -středisko Rolnička v Soběslavi adventní benefiční kampaň ČCErolniČCE, V rámci této kampaně každoročně nabízí ke koupi výrobky, které se nějakým způsobem váží k Vánocům a na jejichž výrobě se podíleli zaměstnanci chráněné dílny a klienti střediska.

kázání 21.10.2007, rodinné bohoslužby

vyprávění
Ahoj děti, znáte nějaké hrdiny? (třeba Supermana nebo Harry Pottera?). Dneska si povíme o dvou obyčejných ženách. Bible o nich vypráví, že jsou hrdinkami.
Ale nejdřív se vás zeptám: Chtěly byste mít místo pana prezidenta paní prezidentku? (ne ? a představte si, že v Izraeli soudila také žena. Ano ? a představte si, že už v Izraeli měli taky soudkyni. Měli i spoustu soudců a mezi nimi také soudkyni Deboru)

Stránky