Září 2007

kázání 16.9.2007, rodinné bohoslužby

čtení Gn 28,10-19 Jitka Bukáčková, Matěj Šorm
vyprávění
Ahoj děti, už jste někdy viděli provazový žebřík? Jestli ano, pamatujete si, kde musí být přivázán nebo ukotven? (dole, nebo nahoře?) A víte, kdy se většinou používá? - třeba když se někdo zraní a potřebuje zachránit, nebo je vydán moři napospas? většinou v případě ohrožení?Něco podobného se stalo Jákobovi, který lhal tátovi a přelstil bratra a myslel si, že už nemá šanci se k nim vrátit.

kázání - rodinné bohoslužby; 2.9.2007 - Abraham

- JAKÉ JSTE MĚLI PRÁZDNINY?
- UŽILI JSTE SI SLUNÍČKA? BYLO VÁM NĚKDY VEDRO?
- BYLI JSTE NĚKDY Z TOHO VEDRA CELÍ UONDANÍ?
- CHTĚLO BY SE VÁM JÍT V TAKOVÉM VEDRU NA VÝLET? TŘEBA NA NĚJAKEJ DLOUHEJ VÝLET?
- A CO KDYBY VÁM RODIČE SLÍBILI, ŽE NA KONCI TOHO VÝLETU BUDE NĚCO KRÁSNÉHO? NEBO, ŽE KDYŽ TO CELÉ VYDRŽÍTE, TAK VÁM NAKONEC KOUPÍ ZMRZLINU?
- VYDRŽÍTE TO? I KDYŽ TO BUDE HODNĚ DLOUHÉ?
- NESTALO SE VÁM NĚKDY, ŽE JSTE SI SEDLI A ŽE UŽ DÁL PROSTĚ NEPŮJDETE?

Festival v Křídlech

21. a 22.9. se v koná festival ?Křídla 2007?, na kterém zahraje několik skupin a vystoupí několik osobností, které mají vztah k našemu sboru. Podrobný program najdete ve vývěskách klubu Středozemě a na webových stránkách tohoto klubu.

Konfirmandům ročníku 2007 / 2009 a jejich rodičům

Milí konfirmandi, vážení rodiče,

zahajujeme novou přípravu ke konfirmaci. Kofirmační příprava bude dvouletá a budeme se při ní vzdělávat a hovořit o bibli, o víře v Boha, o církvi a našem sboru i o tom, zda a jak to všechno patří k našemu životu. Bude tu jistě prostor i pro vaše otázky.

Tuto pozvánku posílám vám všem, jejichž věk podle kartotéky odpovídá konfirmaci. Zpravidla bývají konfirmovány děti z osmých a devátých tříd. Podle vašeho uvážení je možné konfirmaci o rok odložit.

Přihlášky na náboženství 2007/2008

Přihlášky na náboženství
Jako minulý rok probíhá přihlašování na náboženství v Novém Městě a okolí ( Křídla, Bobrová ) na školách! Děti si měly u svých třídních učitelů/ učitelek vyzvednout v prvním týdnu přihlášku a vyplněnou ji doručit do zítřka ? pondělí 10.září ? do školy. Termín hodiny náboženství ? pokud to bude možné ? bude stanoven tak, aby nekolidoval s mimoškolními aktivitami dětí. Prosím, připomeňte dětem přihlášky, aby je včas odevzdaly ve škole. Bez vaší spolupráce a pomoci je velice těžké vyučování náboženství zorganizovat.

Seniorátní setkání všech generací, Sněžné 15.9.2007

SENIORÁTNÍ SETKÁNÍ VŠECH GENERACÍ
Horáckého seniorátu
Sněžné, 15. září 2007
PROGRAM:
9.00 příjezd, prezence, občerstvení
9.30 zahájení v kostele (Michal Vogl)
10.00 Odpovědnost křesťanů za životní prostředí - přednáška (Hana Librová); pro děti předškolní (Hana Raková); (do 12.00) mladší školní - vycházka na Blatiny (Br. Kálef); starší školní - Ekologická stopa (Ilona Mužátková)
11.00 diskuse v plénu
11.15 diskuse ve skupinách (ve škole)
mládež seniorátní porada mládeže s volbou SOMu (v kostele)