Říjen 2014

Setkání s Logosem aneb „Buďme pravdiví v lásce“

„Tak jsem si myslel, že jsem se poprvé osobně setkal se skutečnou lesbou. A ono ne,“ reagoval jeden z účastníků schůzky střední generace v Novém Městě, když se představovala farářka Martina Kadlecová, která spolupracuje s brněnskou pobočkou sdružení Logos – ekumenického společenství věřících gayů a leseb a jejich blízkých. Na pozvání přijeli jeho zástupci z Brna i z Prahy. A bylo to zastoupení opravdu rozmanité – bývalý evangelický farář, muž z vesnice u Brna a katolický kněz ruského původu. Z novoměstského sboru nebylo účastníků, přes několikeré ohlášení, mnoho.

koncert Nadi Urbánkové

Zveme Vás na koncert Nadi Urbánkové 14.12. v 17.00 hodin do Evangelického kostela. Výtěžek z prodeje vstupenek bude věnován do sbírky  Světluška  Nadačního fondu Českého rozhlasu, který pomáhá nevidomým v celé České republice. Vstupné je 99,- Kč.

Rodinné bohoslužby 19.10.2014

  • Mk 7,1-23

Děcka, já bych dneska potřeboval poradit.

  • PORADÍTE MI?
  • JAK BY SE MĚL ČLOVĚK OBLÉCT DO KOSTELA? CO BY SI MĚL VZÍT NA SEBE?
  • A MĚL BY SE TAKY UČESAT, NEBO NEVADÍ, KDYŽ BUDE MÍT VRABČÍ HNÍZDO NA HLAVĚ?
  • A CO RUCE? NEVADÍ, KDYŽ JE BUDE MÍT ŠPINAVÉ? NEBO BY SI JE MĚL UMÝT?

Vida, vy v tom máte úplně jasno. Tak mi pomůžete, jo? Já si s sebou vzal nějaké oblečení, tak mi to pomůžete rozhodnout, co se hodí do kostela a co ne:

sborový den k výročí obnovení vysluhování pod obojí

Srdečně vás zveme 2.11. na sborový den k 600. výročí obnovení vysluhování pod obojí.

Začínáme v 7.50 v Bystřici a pokračujeme v 9.00 hodin v Novém Městě. Bohoslužby s večeří Páně povede Jakub Keller farář z Horní Čermné, od 10.30 bude o večeři Páně také hovořit. Odpoledne v 16. hodin potom bude přednáška "Ohlasy kalicha". Přednášet bude Dr. Petr Moree odborný asistent na katedře církevních dějin evangelické teologické fakulty UK.