Duben 2014

kázání 27.4.2014 - Vojtěch Hrouda

  • Mt 28, 5-6

Bohoslužby, 27. 4. 2014, V. Hrouda

Čtení: Ez 37,1-5

Kázání: Mt 28, 5-6

Milé sestry, milí bratři.

Základem kázání budou pátý a šestý verš z poslední, tedy osmadvacáté kapitoly evangelia podle Matouše.

Mt 28,5-6: Anděl řekl ženám: ´Vy se nebojte. Vím, že hledáte Ježíše, který byl ukřižován. Není zde; byl vzkříšen, jak řekl. Pojďte se podívat na místo, kde ležel.

Otázka

Koncert k Roku české hudby podpoří Lékaře bez hranic

Rok 2014 je rokem české hudby. Připomeneme si jej tak v našem sboru a to díky skladbám hudebních velikánů Leoše Janáčka, Antonína Dvořáka nebo Petra Ebena, které na Svatodušní neděli předvede Pěvecký soubor Masarykovy univerzity. Tento soubor patří k nejlepším amatérským pěveckým tělesům na naší hudební scéně. Unie českých pěveckých sborů jej už  dvakrát obdařila cenou „Sbor roku“ a to v letech 2007 a 2010. Sbor je také velmi úspěšný na tuzemských i mezinárodních festivalech, odkud si odnáší i ceny absolutních vítězství – Grand Prix.

Kázání, velikonoční neděle 2014

  • Jan 20,1-18

Jan 20,1 - 18

Bratři a sestry,

                V životě každého jsou chvíle jasu a chvíle temnoty – časy naděje a štěstí, kdy víme o tom, že život má smysl, kdy jsme plni důvěry v moc pravdy, lásky a věrnosti, a pak časy zklamání a tísně, kdy se o slovo přihlásí lidská hloupost, krutost, ustrašenost a zrada, kdy temné stránky člověka vezmou životu všechno světlo. Kdy ubijí naději. Všechno, co vzbudilo důvěru, je najednou pryč. Přijde veliké rozčarování. Všechno se zhroutilo.

Stránky